неділя, 10 лютого 2019 09:30

Будні Савченко у Лук'янівці: глевкий хліб, розірвана ковбаса і душ раз в тиждень

Будні Савченко у Лук'янівці: глевкий хліб, розірвана ковбаса і душ раз в тиждень
До Надії Савченко у Лук'янівському СІЗО не пускають відвідувачів, дають глевкий хліб. Фото: Радіо Свобода

Нардепа Надію Савченко перевели у Лук'янівський СІЗО. Там їй дають глевкий хліб і вручну перевіряють продукти. Про це розказала її сестра Віра Савченко.

"Надію перевели у Лук'янівський слідчий ізолятор минулого тижня. Там дають жахливу їжу. Недопечений, глевкий хліб. Вона в жіночому корпусі, пускають в душ раз на тиждень. Гірше, ніж в СІЗО Служби безпеки. Лук'янівка нагадує глибинки Росії.

Там немає конвеєрної стрічки, щоб подивитись, чи в продуктах немає записок, сторонніх предметів. Працівникам доводиться руками розрізати ковбасу, розривати передачі".

До Савченко не пускають відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК відмовила Савченко в реєстрації кандидатом

"Відвідувачів не пускають. Надія - це чинний народний депутат, до неї хочуть прийти люди, справи стоять. Сестра готова до судів, нормально відреагувала на те, що її переведуть до міста Слов'янськ Луганської області. Але поки не відомо, коли її туди перевезуть.

11 лютого Верховний суд буде визначати, в якому місті розглядатимуть справу. Ми підкреслюємо, що це мають робити в Києві, бо Надія нібито там планувала підірвати Верховну Раду. А прокурори вже захотіли, щоб справу розглядали у Чернігові. Кажуть, що там живе більшість свідків".

Савченко планувала брати участь у президентських виборах, але її не зареєстрували.

"Не встигли вчасно зібрати 2,5 млн грн для застави. Банк відкрив рахунок у п'ятницю о 19.22. У суботу великі операції у банку не проводять, у неділю - тим паче. А в неділю був крайній термін подачі документів. Бізнес, який хотів допомогти Надії, не зміг оперативно передати гроші. А тих, щоб зібрали - не вистачило".

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, членів уряду, народних депутатів і повалення конституційного ладу. 18 грудня 2018-го суд продовжив арешт Надії до 15 лютого.

26 січня Савченко висунули у президенти. Однак гроші не змогли зібрати вчасно, документи подали без застави. 7 лютого Центрвиборчком відмовив Савченко у реєстрації.

Зараз ви читаєте новину «Будні Савченко у Лук'янівці: глевкий хліб, розірвана ковбаса і душ раз в тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі