четвер, 07 листопада 2019 13:26

Бойовики в районі Станиці Луганської залишаються на своїх позиціях - Порошенко

Бойовики в районі Станиці Луганської залишаються на своїх позиціях - Порошенко
П'ятий президент України Петро Порошенко розповів про ситуацію в Станиці Луганській. Фото: www.rbc.ua

П'ятий президент України Петро Порошенко заявив, що бойовики в зоні розведення військ біля Станиці Луганської залишаються на своїх позиціях зі зброєю, переодягнувшись у цивільне.

"Із моста в Станиці Луганській видно позиції бойовиків. Хотів сам переконатися, що розведення відбулося не тільки з українського боку. Однак після спілкування з військовими і місцевими жителями зрозумів: насправді на тому боці бойовики тільки переодяглися в цивільне, і досі зі зброєю залишаються на позиціях", - написав він у Facebook за підсумками поїздки в зону розведення військ.

Порошенко підкреслив, що продовжує відстоювати необхідність повного виведення російських військ із окупованих районів і відновлення контролю України над державним кордоном.

Як повідомлялося, розведення військ у районі населеного пункту Станиця Луганська на Луганщині завершилося наприкінці червня 2019-го. Це було підтверджено звітом спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

2 вересня президент України Володимир Зеленський оголосив про початок відновлення зруйнованого моста в Станиці Луганській, після того як був розібраний блокпост на непідконтрольній українським військовим частині переправи. Відновлення мосту є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування. Згідно з графіком, міст відкриють до 27 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики в районі Станиці Луганської залишаються на своїх позиціях - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі