вівторок, 23 липня 2013 05:17

Білозір вважають причетною до діяльності секти "Догналівців" - ЗМІ

Білозір вважають причетною до діяльності секти "Догналівців" - ЗМІ
Оксана Білозір. Фото: razom.org.ua

Десятки людей називають екс-міністра культури Оксану Білозір однією з засновниць небезпечної секти. Про це йдеться в сюжеті програми "Гроші" на каналі 1+1.

Журналісти каналу продемонстрували в ефірі документ, який засвідчує, що Білозір цілком свідомо, проти волі проводу УГКЦ, зокрема тодішнього Глави УГКЦ Патріарха Любомира кардинала Гузара, сприяла отриманню Антоніном (Іллею) Догналом українського громадянства.

Білозір, як свідчить документ, клопотала перед тодішнім в.о. Голови Служби Безпеки України Валентином Наливайченком про позитивне вирішення питання надання провідникові догналізму українського громадянства.

За інформацією, отриманою від людей, що стали жертвами групи Догнала, Білозір не лише підтримувала цю групу, але й привозила до них відомих політиків і громадських діячів.

В 2012 році львівський суд постановив, що лідера УПГЦ Антоніна Догнала слід депортувати з України.

Українська правовірна греко-католи?цька церква (УПГКЦ) — незареєстрована, офіційно не визнана релігійна організація в Україні. УПГКЦ виділилась із Української Греко-Католицької Церкви у 2008—2009 роках. Державний комітет України у справах національностей і релігій відмовив у реєстрації назви "Українська Правовірна Греко-Католицька Церква". У церковних колах УГКЦ ця нова релігійна організація відома як "підгорецькі отці" або "група Догнала", "догналівці", "секта Догнала" (за ім'ям засновника — Антонін Ілля Догнал)

Зараз ви читаєте новину «Білозір вважають причетною до діяльності секти "Догналівців" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі