неділя, 11 серпня 2013 17:25

"Бійці "Беркуту" можуть зайняти місця депутатів та натискати кнопки" - експерт

"Бійці "Беркуту" можуть зайняти місця депутатів та натискати кнопки" - експерт
Костянтин Матвієнко Фото: ru.golos.ua

Опозиція діятиме логічно, блокуючи проведення 19 серпня засідання Київради. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

За його словами, опозиція хоче зупинити антиконституційні дії "не колегіального органу, а групи осіб, які видають себе за депутатів Київміськради".

"Нехай влада туди нажене "Беркут". З таким самим успіхом ці бійці можуть зайняти місця депутатів та натискати кнопки. Рішення, які будуть прийняті "беркутівцями", юридично будуть такими ж, як і тими депутатами, що там зберуться - не підлягають виконанню. В даному разі вони в однакових правах. Рішення сесії, які хочуть ухвалити депутати, будуть нелегітимними. Бо термін повноважень ради збіг", - зазначив експерт.

Матвієнко пояснив, що Верховна Рада має призначити вибори в Києві і без звернення Київради.

"Взагалі воно вже неодноразово було. Так само ми, як громадяни, можемо вимагати від парламенту виконання Конституції. Вони теж можуть це зробити. Але їхній статус нічим зараз не відрізняється від статусу інших громадян", - наголосив політолог.

Він зауважив, що опозиція вже вичерпала всі юридичні способи домогтися виборів в Києві.

"Вона вносила пропозиції, але Верховна Рада демонструвала бездіяльність і не давала змоги киянам отримати Київраду. Так як влада поводиться незаконно, то у опозиції немає законних способів домогтися виконання Конституції. Тут потрібні заходи прямої дії. Це можуть бути загальноміські політичні страйки та інші заходи громадянської непокори. Головне — має бути виконана Конституція", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Бійці "Беркуту" можуть зайняти місця депутатів та натискати кнопки" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі