вівторок, 19 січня 2016 00:15

Надія Савченко проти обміну її на полонених ГРУшників

Народний депутат і льотчиця 34-річна Надія Савченко надавала допомогу пораненому бійцю 80-ї ­аеромобільної бригади Романові Руснаку за 15 хв. до того, як її взяли в полон. Тому не може бути винною в убивстві російських журналістів на Луганщині. Про це Руснак розповів на засіданні суду над Надією 18 січня в місті Донецьк Ростовської області РФ.

За час голодування, з 25 грудня, Надія схудла на 15 кг. Написала про це в листі одному з українських інтернет-видань. Ходять чутки, що її можуть обміняти на російських полонених ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

"Моє життя не варте більше, ніж життя іншої людини. Тому ніяких двох ГРУшників на одну мене. Або "один на один", або "всіх на всіх", — пише Савченко. — У СІЗО в мене повна ізоляція. Іноді, коли ведуть по коридорах чи вулиці, я чую, як з вікон мені кричать: "Надя, держись!" Наглядачі завжди ввічливі. В нас із ними ділові стосунки. Я — чемна з ними, вони — зі мною. Іноді бачу в їхніх очах розуміння, співчуття і підтримку.

По поверненню додому в першу чергу втечу від людей в ліс. Прийду до тями, навчуся знову їх любити. Потім повернусь і почну думати про роботу й політику. Якщо буде час. Якщо ні — наступного дня по поверненню вийду на роботу".

Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох журналістів на Луганщині та незаконному перетині кордону.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко проти обміну її на полонених ГРУшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі