четвер, 26 березня 2020 21:28

Зізнання дружини Кожари викликає багато запитань – адвокати

Зізнання дружини Кожари викликає багато запитань – адвокати
Дружина ексміністра закордонних Леоніда Кожари Марина Козерод зізналася у вбивстві. Фото: facebook.com/millerlawfirm

У Шевченківського районному суді Києва під час розгляду клопотання про обрання міри запобіжного заходу ексміністру закордонних справ Леоніду Кожарі стороною захисту заявлено клопотання про допит дружини підозрюваного Марини Козерод.

Зі слів адвоката, за день до судового засідання, тобто 25 березня, остання подала до прокуратури заяву "про зізнання у вчиненні кримінального правопорушення-казусу". Адвокат частково зачитав цю заяву, в якій йдеться про те, що Козерод намагалась забрати пістолет у Сергія Старицького в той вечір і сталась трагедія. Але така заява викликає багато запитань, розповіли кореспондентові Gazeta.ua у юридичній компанії "Міллер", яка представляє інтереси родини вбитого Сергія Старицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буду розстрілювати": що казав Кожара одразу після загибелі Старицького

"Заяву про "казус" Марина Козерод подала 25 березня. Тобто більше ніж через місяць після вбивства. Рівно в той день коли її чоловіку було повідомлено про підозру. Виникає кілька запитань з цього приводу: чому заяву про зізнання у вчиненні кримінального правопорушення не подано раніше, про цю версію подій не було жодного слова в тому числі під час надання пояснень слідчому, звідки у потерпілого сліди від удару пістолетом на потилиці і хто вклав зброю в праву руку Сергія", - кажуть юристи.

Із цього приводу Марину Козерод допитають в судовому засіданні уже завтра, 27 березня.

За версією слідства, перед убивство між чоловіками . виник конфлікт на ґрунті раптово неприязних відносин. Він переріс у бійку, під час якої були пошкоджені окуляри Кожари. На їхній оправі виявили краплі крові Сергія Старицького. Уже після того Кожара взяв у спальні пістолет, і вдарив свого товариша по потилиці. У рані експерти знайшли сліди полімеру. А потім вистрілив у око Старицькому.

Наступне судове засідання призначено на 11 год. 30 хв. 27 березня.

Сергій Старицький був головою правління телеканалу "Інтер", останні 13 років - директором рекламного холдингу "Атлантик Груп". Дружив із Леонідом Кожарою майже 40 років, навчалися в одній групі в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. 21 лютого Старицький приїхав у гості до Кожар. Дружина ексміністра накрила стіл, випили спиртного. Коли пролунав постріл, жінка була в іншій кімнаті, за її словами. Зайшла на кухню. Гість був мертвий, у руках затиснутий пістолет. Поліцейські зафіксували самогубство, однак справу перекваліфікували на вбивство. Кожару затримали 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «Зізнання дружини Кожари викликає багато запитань – адвокати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі