середа, 23 квітня 2014 14:05

Спецтема: Війна на Донбасі

За критику "Донецької республіки" газету в Костянтинівці закидали "коктейлями Молотова"
7

Фото: Газети "Провінція"

Сьогодні близько 3.30 ночі в місті Костянтинівка (Донецька область) невідомі підпалили газету "Провінція". Офіс видання закидали "коктейлями Молотова". Раніше будівлю обписали образами на адресу журналістів. Невідомі зв'язали редакцію з "Правим сектором", на мітингу за Росію закликали "спалити Провінцію".

- У нас розбили 2 вікна в кабінети і кинули пластикові пляшки із запалювальною сумішшю. Одна не спалахнула, а в другому кабінеті займання сталося. Згорів комп'ютер, кімната повністю обвуглена, але рвонула пластикова водопровідна труба і трохи загасила вогонь. Записи з камер відеоспостереження є, але паліїв на них не вдалося розгледіти. А 18 квітня ми прийшли уранці на роботу, а над входом напис: "Тут йде прийом в Правий сектор", поруч: "Досить брехати" і ще: "Фашизм не пройде". Двома-трьома тижнями раніше були написи матом в наш бік. А учора, коли ми робили випуск, приблизно в обід, зателефонував чоловік і каже: "Ще раз напишіть щось недобре про Донецьку республіку, і тоді нарікайте на себе". Ми поки плануємо продовжувати працювати. У березні на одному з мітингів один місцевий проросійський активіст закликав спалити нас, йдуть заклики бойкотувати "Провінцію", є активна антиреклама. Хоча ми намагаємося бути нейтральними, - розповів Gazeta.ua редактор видання Михайло Разпутько.

"Провінція" - найпопулярніша газета в Константинівці, має наклад близько 7 тисяч. У газеті працюють громадські діячі і правозахисники. Один з них - Володимир Березин - директор в еколого-культурному центрі "Бахмат", відомий не тільки на Донбасі діяч. Він отримував низку погроз в останній тиждень. Сьогодні Володимир був змушений поїхати з Костянтинівки. Він розповів, що в його під'їзді мешкають активісти "Донецької республіки", які вже виражали агресію на його адресу.

- Березину погрожувала група "Антимайдан" ВКонтакті. Там відкрито обговорювали, як з ним розправитися. А нещодавно йому прислали у Фейсбуці: "Чекай, тобі залишилося же не довго - ти перший в списку на "вишку". Звинуватили його в тому, що він довго працював з американцями, - говорить колега і приятелька Березина - Галина Олейникова.

Товариш Березина - громадський діяч Олександр Меланченко вважає, що переслідування Березина та "Провінції" організував інший журналіст з Костянтинівки. Цей чоловік є редактором спортивної газети, яка фінансується сином Януковича.

"Володимир Березин, відомий грантоїд і співробітник костянтинівської газети "Провінція", привіз з горлівської друкарні пачки провокаційних листівок і розвішує їх по місту досі. У листівках міститься прохання негайно здавати виявлених сепаратистів в місцеве СБУ. За винагороду. Підписана хрєнь афганцями і чорнобильцями. Народ листівки, звичайно, зриває, але зрозуміти не може - що за свиня паскудить в Костянтинівці? Так от я і повідомляю про свиню - Володимир Березин", - написав в соцмережі колега Березина - журналіст Володимир Аверин.

Березин заперечує, що розклеював в Костянтинівці листівки з пропозицією здавати за гроші в місцеве СБУ виявлених сепаратистів.

Зараз ви читаєте новину «За критику "Донецької республіки" газету в Костянтинівці закидали "коктейлями Молотова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі