четвер, 07 червня 2012 15:11

Вчителі дніпродзержинської школи знущалися над зґвалтованою 11-річною дівчинкою

Вчителі дніпродзержинської школи знущалися над зґвалтованою 11-річною дівчинкою
Життя скривдженої дитини перетворилося на пекло через викладачів. Фото: yk-news.kz

У Дніпродзержинську троє неповнолітніх хлопців зґвалтували 11-річну дівчинку. Найстарший 16-річний підліток сидить у СІЗО. Двоє - тринадцяти і чотирнадцяти років - на підписці про невиїзд. Але мати дівчинки заявляє, що із затриманням кривдників найстрашніше для її доньки тільки почалося. Адже, замість співчуття та допомоги, дитина зустріла осуд та ненависть із боку довколишніх, а надто… вчителів. Зацькована ними дитина тепер на межі самогубства, повідомляє ТСН.

У Наталі двоє дітей – 14-річний син та 11-річна донька. Коли дівчинка була сама вдома, до них зайшли троє друзів брата, попросилися почекати його зі школи. Дівчинка дозволила. А за кілька днів п'ятикласниця зізналася матері, що її зґвалтували та залякали розправою, якщо комусь розкаже.

"Зразу я була у стані афекту, - каже матір постраждалої Наталя, - тобто, я взагалі не розуміла, що робити і як. Я зателефонувала батькам, перепитала, невже таке узагалі може бути, хлопці мені підтвердили".

Підлітків розшукали швидко. Щоб з'ясувати, хто саме винен у злочині, призначили експертизу.

"Пройде тиждень-два, я думаю, будуть отримані всі результати експертизи, буде визначена кваліфікація дій, справа буде направлена до суду", - каже керівник управління МВС Дніпродзержинська Олег Плачков.

Тим часом, життя скривдженої дитини перетворилося на пекло. Спочатку почалися погрози від підозрюваних. "Під вартою перебуває тільки один, один гуляє, він приходив до дівчинки, вона тепер боїться виходити на вулицю, він погрожував, казав, що в нього батьки не прості, йому нічого не буде", - розказує адвокат постраждалої Сергій Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річний педофіл пограбував і згвалтував у Луганську дівчинку

А коли про зґвалтування дізналися у школі, почалося відверте цькування Наталиної родини.

"У школі зробили плітки, чутки про те, що я – алкоголічка, займаюся проституцією, діти у мене неадекватні, божевільні. Директор школи зайшла в клас і сказала дітям у Женіному класі, п'ятому, що, якщо ви будете спілкуватися з Женею або будете приходити до неї, ви будете всі стояти на обліку в міліції", - говорить Наталя.

До цього випадку жодних проблем у школі дівчинка не мала. Нині ж у характеристиці до міліції педагоги написали про неї, як про "важку" дитину, вдома в якої постійно збиралися "сумнівні" компанії. А шкільний психолог каже, давно вже помічала у п'ятикласниці цікавість до сексу.

"Коли людина не знаходить взаємопорозуміння з батьками, коли не вистачає любові, дитина шукає її на стороні, і найдоступніше, що є – це ось такі ранні сексуальні відносини. У неї була певна зацікавленість цією темою", - запевняє шкільний психолог Ірина Кузнецова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині 17-річний педофіл зґвалтував двох хлопчиків

У школі зійшлися на думці, що дівчинка – не жертва, а провокатор злочину. Не можуть пояснити тільки одного: чому про нібито проблемну родину вчителі жодного разу не повідомили ані в міліцію, ані в соціальні служби.

"Родина потерпілої на будь-якому обліку не стояла, будь-яких адмінпротоколів не складалося", - говорить керівник управління МВС Дніпродзержинська Олег Плачков.

"Школа уперше дізналася, яка сім'я? Ні? Тоді чому не займалися профілактикою? Чому зараз звинувачують матір у всіх гріхах? 11-річна дитина ще навіть не сформована для того, щоб зваблювати, у неї ще немає навичок. Я не хочу цього чути, хто б це не говорив, це дурниці й абсурд", - упевнена інший психолог Олена Панова.

З нового навчального ріку дівчинка піде до іншої школи. Так вирішила мати, яка тепер хоче не так покарання кривдникам, як порятунку доньки від людської злоби.

Зараз ви читаєте новину «Вчителі дніпродзержинської школи знущалися над зґвалтованою 11-річною дівчинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

155

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі