пʼятниця, 02 березня 2012 14:37

На Черкащині побили даішників: повибивали зуби та зламали щелепи

На Черкащині побили даішників: повибивали зуби та зламали щелепи

Конфлікт з побиттям міліціонерів стався на Черкащині в селі Вишнопіль, Тальнівського району. На іменини до 50-річного Віктора Маринченка без запрошення прийшли два інспектори ДАІ. Викорчували номери й намагалися поїхати. Селяни перегородили їм дорогу. Міліціонери стверджували, що їх побили.

"Ми святкували ювілей чоловіка в приміщенні сільської бані. Там же стояв наш джип "Сан Йонг". Звідки не візьмися появилися два інспектори ДАІ й без попереджень почали викорчовувати номери, – розповіла Лілія Маринченко. – Я підійшла до них, представилася й попросила назвати себе. Один каже: "А я Дід Мороз із Лапландії". Пізніше я взнала що це були інспектори Олег Тимчук та Василь Білан. Швидко зняли номери й намагалися поїхати геть. Я відчинила двері машини й сказала, що нікуди їх не відпущу, поки не пояснять, чому на нас напали. Машина поїхала назад. Дверцями збили мене з ніг. Гості почали кричати. Я встала, заспокоїла всіх, сказала, що жива".

Невдовзі на місце подій прибула міліцейська підмога.

"Даішники бігали й кричали, що тут були п'яні за кермом, які напали на них й побили. Одного спитали: "Хто тебе бив". Показав на мого чоловіка. Його закували в наручники. Навмисне затиснули руки, щоб було дуже боляче. А він поважна людина, будує в Росії мости вахтовим методом, раніше був головою колгоспу. І Білан і Тимчук взагалі плуталися, бо потім указали, що їх бив помічник дільничого. Почали нас запихати до міліцейської машини. Приїхала сільська голова Тетяна Іванівна. Умовила, щоб нас не до міліцейського "Бобика" кидали, а до її машини", - додала Лілія Маринченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальника одного з райвідділів ДАІ на Хмельниччині побили металевим насосом

Маринченків відвезли в Тальне. Там попросили пройти тест на алкоголь.

"Я й не приховувала, що ми випили. Але ж це було на іменинах. За кермо машини ніхто не сідав. Хай би спочатку перевірили чи теплий двигун. Машина стояла непорушно кілька годин. У Тальному даішники звернулися до лікарів. Скаржилися, що їм поламали щелепи, а одному навіть вибили 6 зубів. Кажуть, нам дадуть від 5 до 7 років", - розповіла жінка.

Начальник тальнівської ДАІ 32-річний Віталій Каюк ситуацію не коментує.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині побили даішників: повибивали зуби та зламали щелепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі