четвер, 26 березня 2020 20:22

"Буду розстрілювати": що казав Кожара одразу після загибелі Старицького

"Буду розстрілювати": що казав Кожара одразу після загибелі Старицького
Ексміністра закордонних справ Леоніда Кожару затримали за підозрою в убивстві бізнесмена Сергія Старицького. Фото: rbc.ua

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара вбив бізнесмена Сергія Старицького. А потім інсценував його самогубство.

У розпорядженні слідства є відеозаписи з нагрудних камер патрульних поліцейських, на яких зафіксовані підозрюваний, його дружина і потерпілий. Як стверджує прокурор, у одному з відео, підозрюваний виголошує: "Все равно буду расстреливать, кто мне будет угрожать". А також говорить: "Я защищал свой дом".

Встановлено, що ввечері 21 лютого Кожара піднявся на другий поверх свого будинку у спальню, де взяв пістолет у кобурі. А потім повернувся до кухні, де застрелив свого гостя. Таку версію слідства озвучив під час засідання у Шевченківському райсуді столиці прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина ексміністра Кожари зізналася в убивстві Старицького

"Утримуючи пістолет у руках, Кожара перемістив запобіжник у положення, яке дозволяє здійснити постріл та привів пістолет у бойову готовність. Далі він направився на кухню до Старицького. Там умисно вдарив пістолетом Старицького у потилицю з правого боку. Тим самим завдав тілесних ушкоджень у вигляді забиття, яке утворилося від тупого предмета. А після того вистрелив гостю у праве око. Він отримав наскрізьне поранення голови і помер на місці", - зачитав прокурор.

Слідство вважає, що Кожара "вчинив дії на приховування злочину з метою уникнення кримінальної відповідальності та введення в оману органу досудового розслідування інсценуванням самогубства Старицького".

На думку слідства, всі факти вказують на те, що особа причетна до вчинення кримінального правопорушення.

Сергій Старицький був головою правління телеканалу "Інтер", останні 13 років - директором рекламного холдингу "Атлантик Груп". Дружив із Леонідом Кожарою майже 40 років, навчалися в одній групі в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка. 21 лютого Старицький приїхав у гості до Кожар. Дружина ексміністра накрила стіл, випили спиртного. Коли пролунав постріл, жінка була в іншій кімнаті, за її словами. Зайшла на кухню. Гість був мертвий, у руках затиснутий пістолет. Поліцейські зафіксували самогубство, однак справу перекваліфікували на вбивство. Кожару затримали 25 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Буду розстрілювати": що казав Кожара одразу після загибелі Старицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі