середа, 08 лютого 2017 08:00

"За день відловлюю 6 змій" - українець про нову професію
4

Кілограм зміїного м'яса в В'єтнамському селищі Ле Мат продають по 1000 грн. Зі змії за раз готують 10 страв. Про це розповів Джон Кім, який доглядає за зміями.

"Середня змія заважує 1,5 кілограми. Ділимо її на 10 шматків і готуємо перед туристами. Ми вважаємось селищем змій. Тут вирощують, ловлять і годують змій. Моя бабуся знає 70 видів настоянок зі зміїного яду. Допоможуть при головних болях, жіночих хворобах, проблемах зі шлунком. Я ловлю змій. За день можу зловити 5-6 штук, якщо в цьому є потреба. Моя зарплатня залежить від кількості туристів. В середньому це 2 мільйони рупій або 2 тис грн. У В'єтнам небагато приїздить, бо країна бідна", - каже Джон.

Його родина переїхала до В'єтнаму, коли хлопцю було 16 років. Сам батько родом із міста Ханою. Мати українка з Одещини.

"Змій продаємо з ядом і без. Ті, що без яду дешевші. Туристи беруть саме такі. Зміїне м'ясо схоже на курятину, але віддалено. М'ясо кобри більш пружне, дуже ніжне, має специфічний присмак. Улюблена страва — рагу зі змії: м'ясо ріжеться маленькими шматочками разом з овочами і травами. Тушиться на сухій сковороді годину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під будинки розвозять керосин" - українка про зиму в Японії

Каже не раз змії кусали, але в кожній родині від цього є протиортута.

"Від укусу кобри можна померти за кілька хвилин. Якщо вже вкусила, перемотую руку, щоб кров не поступала і відсмоктую яд. На полювання ходжу з товаришем, він допомагає, якщо кусають. Найважче, коли укус в ногу чи спину. Після того прикладаю настоянку на зміїному ядові до рани. Проходить за три дні. В цей період також вживаю алкоголь. Він дезінфікує кров".

Зміїну настоянку продають туристам. Пляшка горілки з ядом змії обійдеться в 100 гривень. Її беруть як сувенір. Ніколи не вживають.

"Насправді настоянки не отруйні, але пити треба по трошки. Не більше 50 грамів на день", - додав Джон.

Зараз ви читаєте новину «"За день відловлюю 6 змій" - українець про нову професію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі