субота, 21 вересня 2019 11:41

Військові містечка залишились без води

Військові містечка залишились без води
В Черкаському без води залишаються близько 10 тисяч осіб

Два військових містечка Гвардійське і Черкаське на Дніпропетровщині вже третій тиждень живуть без води через масштабний прорив водопровідної труби. Без води з початку вересня також сидять мешканці сіл Губинихи, Голубівки та Вільного.

Під загрозою опалювальний сезон, якщо вчасно не вирішать проблему із водопостачанням.

Питну воду військові змушені возити із свердловини, розповів у коментарі Gazeta.ua прес-офіцер 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Олександр Галкін.

"Коли володканалу міста Новомосковськ за борги відключили електроенергію у них зупинились насоси. З резервуарів викачали всю воду. Але коли вони виплатили борг і світло увімкнули, систему треба було знову наповнити. А на це йде декілька днів. Щоб її швидше наповнити якийсь "геній" зробив більший тиск і почали рватись і лопатись труби, які там старезні і ржаві", - зазначив він.

Така ж проблема із водопостачанням у військових містечках була влітку 2018 року. Водогін, збудований понад 30 років тому. Труби у багатьох місцях проїла іржа. Через численні прориви втрати води досягали 80%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газу немає, воду розвозять машиною" - як живе місто на лінії розмежування

"Районна влада, яка складається із регіоналів, не дала нам створити Обєднану територіальну громаду (ОТГ) із Гвардійським. Всіляко блокували це рішення. Ми могли б в себе за свої гроші все робити. А так сплачуємо їх у районний бюджет", - додав Галкін.

До кінця 2019 року за обласні гроші місцева влада обіцяє реконструювати проблемні ділянки водоводу. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, йдеться на сайті відомства.

"Оновлювати водогін повністю економічно невигідно. Доцільніше відмовитися від централізованого водопостачання і здобувати воду із свердловини", - сказав директор департаменту ЖКГ Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць.

Земельну ділянку під свердловину має виділити Міноборони.

18 липня бійці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Сухопутних військ Збройних сил України повернулися до пункту постійної дислокації з району проведення операції Об'єднаних сил.

Понад півроку бригада боронила українську землю під Донецьком - у районі Авдіївки. За ці місяці ворог вбив 5 "холодноярців", 4 воїна померли через хвороби.

Зараз ви читаєте новину «Військові містечка залишились без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі