неділя, 06 жовтня 2019 12:48

Віче на майдані Незалежності зібрало кілька тисяч українців
7

Люди протестують проти "формули Штайнмаєра"
Люди протестують проти "формули Штайнмаєра"
Люди протестують проти "формули Штайнмаєра"
Люди протестують проти "формули Штайнмаєра"

На майдані Незалежності зібралися громадяни, які вбачають капітуляцію України у війні з Росією й вимагають її зупинити.

Акцію назвали "Віче. Зупинимо капітуляцію". Її влаштувало об'єднання "Рух опору капітуляції". Про себе заявляє як позапартійне, організоване небайдужими громадянами.

На Майдані встановили сцену, з 11:48 до 12:27 на ній грав рок-гурт. Після чого слово взяли організатори акції.

"Ми за Україну. Ми за тих, хто береже наш спокій", — кажуть зі сцени.

Пам'ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

"Президент Зеленський обманює і маніпулює. Усі хочуть миру, але українці не хочуть миру за будь-яких умов. Соцдослідження показують, що українці не сприймуть капітуляції", — каже політолог Михайло Басараб.

Учасники тримають українські прапори, кримськотатарський і прапор НАТО. Серед учасників - депутат "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз. На написаних плакатах написи "Зеленский - слуга Путина", "Зе, нада пагаваріть", на роздрукованих - "Ні капітуляції".

Перед акцією охочим роздавали листівки із заголовком "Суверенітет України під загрозою" та текст Маршу української армії.

Активісти клеять на руку вище ліктя жовтий скотч. Його назвали символом руху опору капітуляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Формула Штайнмаєра" - це легалізація бандитів: як реагують на передовій на підписання документа

Це друга акція протесту на майдані Незалежності після погодження Україною "формули Штайнмаєра" 1 жовтня. Її на перемовинах у Мінську підписав представник України у Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма.

За так званою "формулою Штайнмаєра" окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус у день проведення на цих територіях місцевих виборів. Якщо ОБСЄ визнає ці вибори демократичними та такими, що відповідають стандартам організації, Верховна Рада має закріпити цей особливий статус на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «Віче на майдані Незалежності зібрало кілька тисяч українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі