Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 20:42

Стратегічні підприємства не можуть бути залежними від політичних настроїв – Кравцов

Стратегічні підприємства не можуть бути залежними від політичних настроїв – Кравцов
Голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов наголосив, що стратегічні держпідприємства не можуть бути залежними від політичних настроїв та рішень. Фото: Elevatorist

Стратегічні державні підприємства, такі як АТ "Укрзалізниця", НАК "Нафтогаз України", не можуть бути залежними від політичних настроїв та рішень, які змінюються щогодини, вважає голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов.

"Прагнення керувати у ручному режимі найбільшою компанією у країні – перманентне. Я розумію, що це знов може стати найбільшим корупційним ризиком. Між тим, корпоратизація Укрзалізниці була подією історичною. З місцевих царів-феодалів на філіях ми трансформували компанію у флагмана реформ. Централізація дала свій ефект. Коли я прийшов у компанію, Укрзалізниця була в стані дефолту. Зараз – ми найбільш стабільна компанія державного сектору в Україні", – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Євген Кравцов наголосив, що система корпоративного управління базується на максимальній відкритості, прозорості і головне – дозволяє вводити персональну відповідальність керівнику за конкретний напрям роботи. В першу чергу йдеться про топ-менеджмент.

Він також нагадав, що саме Укрзалізниця стала першою компанією в Україні, де професійно та неупереджено призначили Наглядову раду.

"Призначення мене керівником Укрзалізниці, оцінка КРІ, та, власне, звільнення – компетенція винятково незалежних членів Наглядової ради. Є процедура, і порушувати її – поразка корпоративної реформи у всьому державному секторі. Цифри нашої роботи – вкрай промовисті, і ми готові ініціювати за тиждень позачерговий звіт топ-менеджменту перед Наглядовою Радою. Керівництво компанії за результатами звіту буде готове до будь-якого рішення з боку Наглядової Ради, але все має бути виключно в рамках процедури", – резюмував очільник Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Стратегічні підприємства не можуть бути залежними від політичних настроїв – Кравцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути