вівторок, 24 березня 2020 20:33

Рябошапка назвав підозру Порошенку юридичним "трешем"

Рябошапка назвав підозру Порошенку юридичним "трешем"
Фото: Reuters

Підозра, яка була підготовлена слідчими Державного бюро розслідувань, - це юридичний "треш", вона необґрунтована і незаконна. Про це заявив колишній Генеральний прокурор Руслан Рябошапка в інтерв'ю Олесі Бацман.

"Кожен юрист, хто хотів ознайомитися з цим документом, мав можливість це зробити, прокоментувати і власне зробити свої висновки. Те, що було запропоновано підписати, - це насправді юридичний "треш", який не витримує жодної критики. І очевидно що мій підпис міг бути так само підставою для кримінального переслідування в мою сторону. Тому що, по-перше, документ був необґрунтованим. І, по-друге, він був незаконним. Тобто те, в чому звинувачували п'ятого президента, не мало під собою достатніх підстав - не було жодних доказів, які підтверджували ці дії. І власне юридична кваліфікація була фантастична - в цих діях не можна було звинуватити президента на той час", - зазначив Руслан Рябошапка.

Він наголосив, що кожен юрист, який поважає свій підпис і своє ім'я, не мав жодної можливості підписати такий документ.

Рябошапка припускає, що Ірина Венедіктова, яка перейшла на посаду генпрокурора просто з кабінету очільниці ДБР, може підписати будь-який документ, якщо такою буде вказівка керівництва.

"Сьогодні є новий генеральнний прокурор, яка, можливо є співавтором цього документу, вона вже майже тиждень генеральний прокурор. Вона може прекрасно підписати цей документ. Я не астролог і тут я не можу передбачити. Я думаю, що вона готова підписати все, що завгодно, про що її попросять ті, хто привів її на цю посаду", - вважає Руслан Рябошапка.

Зараз ви читаєте новину «Рябошапка назвав підозру Порошенку юридичним "трешем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі