вівторок, 03 грудня 2019 20:46

"Неприпустимо змішувати Донбас і газ" - експерт про переговори у Нормандії

"Неприпустимо змішувати Донбас і газ" - експерт про переговори у Нормандії
Михайло Гончар: Є інформація, ніби Макрон обіцяв Путіну, що український лідер зробить у Парижі все, що він йому підкаже. Фото: Тарас Подолян

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлерка Німеччини Анґела Меркель не будуть захищати українські інтереси під час "нормандської зустрічі".

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить експерт з енергетики Михайло Гончар.

"Макрон намагається зблизити Європу з Росією, щоб протистояти експансії Китаю. Проте не Піднебесна загрожує ЄС. РФ не хоче існування цієї спільноти. Мовляв, Радянський Союз розвалили, то й Європейський має піти в небуття. Як і НАТО.
Є інформація, ніби Макрон обіцяв Путіну, що український лідер зробить у Парижі все, що він йому підкаже", - розповідає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хочемо переконати людожера, що їсти людей — це некультурно" - експерт про зустріч Зеленського та Путіна

На його думку, Меркель діятиме інакше.

"Не хоче посилення позицій Франції в Європі. Проситиме Зеленського бути обережним. Проте не допомагатиме Україні більше, ніж захоче її президент.
Меркель та Макрон зацікавлені, щоб "Північний потік-2" (газогін із Росії до Німеччини в обхід України. -Gazeta.ua) добудували швидше. Тому намагатимуться замирити конфліктуючі сторони за рахунок слабшої. Тобто України. Некомпетентний президент полегшує задачу. Неприпустимо на переговорах змішувати Донбас і газ. При цьому мовчати про окупований Крим. Ефективний формат для газових переговорів "Росія-Україна-Євросоюз" існує з 2014 року окремо від "нормандського формату", - додає Михайло Гончар.

Повне інтерв'ю з Михайлом Гончаром читайте у журналі "Країна" від 5 грудня 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «"Неприпустимо змішувати Донбас і газ" - експерт про переговори у Нормандії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі