понеділок, 02 липня 2012 20:47

На Полтавщині вимагають звільнити директора школи, яка принижує учнів

На Полтавщині вимагають звільнити директора школи, яка принижує учнів
Батьки звинувачують директора у моральному та психологічному знущанні над дітьми. Фото: poltava.pl.ua

Батьки учнів місцевої школи у селищі Соколова Балка Новосанжарського району Полтавської області звинувачують директора у моральному та психологічному знущанні над дітьми. Директор школи Світлана Земляна змушує дівчат одягати у школу спідниці. Про це Gazeta.ua розповіла матір однієї з учениць цієї школи Маргарита Свистун. Її дочка Надя Свистун вчиться у 8 класі.

Після розмови з директором школи Надя Свистун потрапила до лікарні. Директор змушувала дівчину писати пояснювальну записку.

"Вона викликала мою дитину до себе у кабінет і почала принижувати. Сказала, що її штани виглядають вульгарно. Змушувала Надю писати пояснювальну записку стосовно її одягу. Говорила, що її зовнішній вигляд впливає на навчання. Хоча, моя дочка одягнута у звичайні чорні брюки та білу блузу. У такому одязі ходить більша половина школи. Надя пояснювала директору, що не хоче носити спідницю через комплекцію фігури. Вона у нас дійсно повненька дівчинка. Дитина розказала їй свій комплекс, а Світлана Борисівна почала з неї насміхатися й глузувати", - розповіла мама школярки Маргарита Свистун.

За словами жінки, у минулому році конфліктів у школі не було. 26 червня 2012 року батьки учнів Соколовобалківської школи організували мітинг біля Полтавської обласної адміністрації. Вимагали звільнити Світлану Земляну.

"Після цієї розмови у моєї дитини підвищився тиск. І з вегето-судинною дистанією вона тиждень була під наглядом медиків. Надя боїться ходити до школи, щоб її не принижували. І це не єдиний випадок у школі. Схожі історії ще у восьми родин", - розповіла Свистун.

У школі звинувачення батьків спростовують.

"Після мітингу голова районної ради нам повідомив, що зранку Світлану Борисівну звільнили. Але ввечері її знову постановили на посаду. У школі вчителі казали, що ми брехуни і наші діти теж", - додала Маргарита.

Світлана Земляна працює директором Соколовобалківської загальноосвітньої школи з січня 1996 року. До цього працювала вчителем російської мови та літератури. Має педагогічний стаж 24 роки.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині вимагають звільнити директора школи, яка принижує учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі