неділя, 08 вересня 2019 22:59

"Мінські угоди - ганебні. Це часткова капітуляція" - нардеп Зеленського

"Мінські угоди - ганебні. Це часткова капітуляція" - нардеп Зеленського
Нардеп від "Слуги народу" Богдан Яременко назвав Мінські угоди ганебними. Фото: Цензор

Голова комітету Ради із зовнішньої політики, депутат від фракції "Слуга народу" Богдан Яременко назвав Мінські угоди "ганебними".

"Це домовленості, які є частковою капітуляцією нашої держави. Це ганебні домовленості, які не принесли миру. Але відмовитися від них ми не можемо", — сказав Яременко в інтерв'ю "ТСН".

Яременко зауважив, що Росія наполягає на виконанні низки умов, які не прописані у Мінських угодах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поговорив з Макроном про Україну

"Відвести війська у трьох місцях, погодити "формулу Штайнмаєра" — це вже перегляд домовленостей. Я думаю, що ми підемо шляхом трансформації — на яких етапах докорінно змінити трактування і розуміння способу виконання Мінських угод", — сказав він.

8 вересня, під телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін вкотре заявив, що для проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки" необхідно виконати домовленості з попередньої зустрічі — відвести війська у трьох місцях і погодити "формулу Штайнмаєра".

План Штайнмаєра — формула, згідно з якою, окупована частина Донбасу має отримати тимчасовий особливий статус під час виборів на цих територіях, які проводитимуться у відповідності до Мінських домовленостей, а після доповіді ОБСЄ за підсумками виборів цей особливий статус мають закріпити на постійній основі.

Зараз ви читаєте новину «"Мінські угоди - ганебні. Це часткова капітуляція" - нардеп Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі