вівторок, 24 червня 2014 13:37

Добігає фіналу справа "золота Захарченка"

Чи буде висвітлена схема захоплення ТОВ "Закарпатполіметали" за сприяння колишнього міністра внутрішніх справ України?

 

26 червня в Господарському суді Закарпатської області відбудеться слухання справи про родовище поліметалів, яке було розграбоване при Януковичах. Нагадаємо, Мужієвське родовище на Закарпатті – одне з найперспективнишіх розробок поліметалів штучно збанкрутіло, хоча запаси золота на ньому, за оцінками геологорозвідки, сягали 55 тон. Видобуток почався на початку 2000-х, перший злиток прийняв тодішній президент України Кучма. Проте, через низку "договірних" судів майно підприємства "Закарпатполіметали", землі та навіть хвостосховища із залишками руди, були передані у приватні структури, близькі до колишнього міністра МВС Віталія Захарченка. Сьогодні, не дивлячись на розголос, який свого часу здійнявся у ЗМІ навколо цієї справи, ставленики міністра-втікача продовжують контролювати золотоносну копальню, а головні кредитори, компанія "Cengart Financial Inc." Шукають справедливості по судах, але досі не можуть повернути активи.

Не дивлячись на те, що підприємство буквально стоїть на золотих покладах, недбале господарювання, прорахунки у розвитку підприємства призвели до повної зупинки підприємства. Ситуація на підприємстві була критичною. Нарощувалася заборгованість із заробітної плати, не провадився облік, розкрадалося майно.

16.02.2010 року у рамках  Тетяну Петик. Після цього ситуацію на підприємстві вдалося стабілізувати і з'явилися реальна зацікавленість інвесторів у придбанні та розвитку підприємства.

Згодом за поданням податкової інспекції, суд ігноруючи всі норми права, звільнив Тетяну Петик і призначив ліквідатора Гороховського А.В.  До речі, суддя Васьковський О.В., який до цього визнавав та сприяв  за ТОВ "Закарпатполіметали", співпрацював з комітетом кредиторів, водночас різко "змінив" свої "погляди".

Новий, підконтрольний ДПІ ліквідатор одразу ж намагається оскаржити, вже визнані судом, кредиторські вимоги, аби сформувати "підконтрольний" йому комітет.

Черговим ліквідатором "Закарпатполіметали" був призначений Громчаков О.В. Він провів переоцінку майна підприємства, та продав його із суттєвими порушеннями за 4,5 млн. грн. Таким чином, власником золотої копальни стають фірми ПАТ "Карпатська рудна команія" та ТОВ "ГГП "Бріком", підконтрольні такому собі Валерію Бердихіну, особистості, яка дуже тісно пов'язана із колишнім міністром внутрішніх справ В. Захарченком.

 

 Як вдалося з'ясувати, на ім'я Валерія Бредихіна та Віталія Захарченко було зареєстровано торговельні марки виробів з мармуру. А разом з Людмилою Захарченко - дружиною колишнього головного міліцианта, Валерій Бредихін був партнером у фірмах "Линкруст" та "Гірничо-рудні технології".

 

Судячи з даних "Українського інституту промислової власності" сам Бредихін є засновником ТОВ "Гірничо-Геологічне Підприємство "БРІКОМ"", яке заснувало ПРАТ "Гірничо-металургійний комплекс".
Останньому, в свою чергу,  і належить ТОВ "Карпатська рудна компанія", яка за безцінь, викупила, у свого кишенькового ліквідатора Мужіївське золоторудне родовище.

З приводу цієї ситуації Cengart Financial було направлено звернення до Прокуратури Закарпатської області щодо проведення перевірок дій цих осіб, зокрема Громчакова О.В., ТОВ "Карпатська рудна компанія", ДПІ у Берегівському районі та інших учасників.

 

Зараз ви читаєте новину «Добігає фіналу справа "золота Захарченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі