четвер, 12 вересня 2019 12:10

ДБР розслідує розтрату 37 млн грн на полігоні "Широкий лан"

ДБР розслідує розтрату 37 млн грн на полігоні "Широкий лан"
Фото: https://dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження через ймовірне розкрадання коштів під час будівництва табірного містечка на території полігону "Широкий лан" на Миколаївщині.

Йдеться про 37 млн грн, повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, збитки виникли через недбале ставлення до служби військовослужбовця Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ. Зокрема, він не проконтролював виконання будівельних робіт на території зазначеного табірного містечка.

Договір на виконання будівельних робіт для зведення табірного містечка на полігоні "Широкий лан" уклали 2016-го. Об'єкт мали здати в експлуатацію 2018-го, але до цього терміну не завершили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони похизувалося новими казармами на полігоні "Широкий лан"

"Згаданий військовослужбовець не проконтролював відповідність обсягу виконаних робіт умовам договору, не забезпечив ефективне та цільове використання бюджетних коштів за вказаним договором. Як результат, компанія-будівельник отримала від МОУ 135 млн грн – 37 млн грн із цієї суми сплачено за роботи, які фактично невиконані, чим завдано відповідну шкоду державі", – повідомили у ДБР.

Кримінальне провадження відкрите за статтями про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем і про недбале ставлення до військової служби. Триває досудове розслідування.

На військовому полігоні "Широкий Лан" поблизу Миколаєва сталася пожежа. Загорівся один із житлових військових наметів.

Зараз ви читаєте новину «ДБР розслідує розтрату 37 млн грн на полігоні "Широкий лан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі