середа, 22 травня 2019 20:23

"Якщо ви можете скачати книжку безкоштовно, точно її не купите" - Княжицький

"Якщо ви можете скачати книжку безкоштовно, точно її не купите" - Княжицький
Микола Княжицький: Багато видавців вважають, що нам треба ввести ембарго на ввіз книжок із Росії Фото: Сергій Старостенко

Українська книжка досі потребує державної підтримки.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"Довгий час ми не приділяли увагу гуманітарній сфері і продавали здебільшого російські книжки. Раніше в книгарнях була одна поличка для україномовної літератури - як гетто. Решта була російською. Зараз навпаки. Державні кошти на закупівлю книжок для бібліотек підтримують видавництва і читача. Це багато, але далеко не все. Свого часу російське книговидавництво піднялося на тому, що запровадило податкові пільги для своїх видавців. Нам теж треба створювати стимули для україномовної продукції", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми досі конкуруємо з російською книжкою — видавець

Нардеп визначає піратство, як головну проблему українського книговидання.

"Багато видавців вважають, що нам треба ввести ембарго на ввіз книжок із Росії. Бо вони досі конкурують з українською книгою. Але поки що ми обмежили лише ввезення антиукраїнської літератури. Головне - боротьба з піратством. Причому не тільки з друкованим, а й у електронній сфері. Бо якщо ви можете скачати будь-яку книжку безкоштовно, точно її не купите. Від цього страждають видавці", - додав Княжицький.

Повне інтерв'ю Миколи Княжицького читайте у 20-му номері журналу "Країна" за 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ви можете скачати книжку безкоштовно, точно її не купите" - Княжицький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі