середа, 11 січня 2017 04:49

Як 2017-го зміняться соцвиплати

Як 2017-го зміняться соцвиплати

2017 року збільшилися лікарняні та добові, але можуть урізати допомогу.

Про це повідомляє Вusinessua.

Народжувати і хворіти українцям стане вигідніше. Внаслідок зростання мінімальних зарплат до 3200 грн і збільшення прожиткового мінімуму з 1 травня і 1 грудня розмір багатьох виплат, розрахунок штрафів і зборів також зміняться.

Крім лікарняних, декретних, "родових" і допомоги для матерів-одиначок, збільшили вдвічі добові витрати відрядженим. Тепер по Україні мінімальна сума "на життя", не підтверджена документами, становить 320 грн. На витрати під час поїздки за кордон поклали 80 євро – в гривнях, за курсом Нацбанку на день видачі добових (приблизно 2400 грн).

Бюджет у результаті заощадить. Як пояснив президент Украналітцентру Олександр Охріменко, виплати, як і раніше, нараховуватимуть, судячи з доходів родини. Наприклад, якщо мати-одиначка, яка має 5-річного сина, заробляє 3200 грн, то їй допомогу від держави тепер не призначать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 800 псевдопереселенців отримували соцвиплати - СБУ

"Збільшення вдвічі мінімальної зарплати і залишення колишнім прожиткового мінімуму означає суттєву економію для держбюджету, оскільки доходи родини не зміняться. Після зростання мінімальної зарплати багатьом малозабезпеченим допомагатиме не держава, а роботодавець", – говорить Охріменко.

"Народний фронт" вимагає цього тижня прийняти закон про спецконфіскацію коштів Януковича.

Відповідний законопроект зареєстрований депутатами фракції сьогодні, про що заявив керівник фракції Максим Бурбак.

Зараз ви читаєте новину «Як 2017-го зміняться соцвиплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі