середа, 01 травня 2019 15:28

Путін підписав указ про російські паспорти для українців

Путін підписав указ про російські паспорти для українців
Путін не дасть паспорт хворим та наркоманам. Фото:Народна Правда

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, котрим спростив отримання роспаспортів окремими категоріями громадян України.

Мова іде про жителів окупованого Росією Криму, які не оформили громадянство 2014-го та їхніх родичів, пишуть на сайті російського президента.

За спрощеною схемою роспаспорти отримають громадяни України та особи без громадянства, які на момент анексії не проживали на півострові.

Також мова йде про громадян України, які мають дозвіл на проживання у Росії та жителів окупованого Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ вирішує кілька проблем" - експерт назвав несподівані версії видачі паспортів

Окрім основних документів, які доводять місце проживання та народження, бажаючий змінити громадянство повинен принести довідку про стан здоров'я.

Особи, хворі на ВІЛ, чи такі, що мають наркотичну залежність, не мають права на отримання роспаспорта.

Особи, які не мають дозволу на тимчасове проживання в РФ, посвідки на проживання, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку або свідоцтва учасника Держпрограми зі сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, що проживають за кордоном, не можуть подавати документи на отримання роспаспорта.

В окупованому Луганську місцеві жителі почали оформляти псевдодокументи терористичної організації ЛНР для отримання російського паспорта за спрощеною процедурою.

Як зазначається, черги до так званого паспортного столу займають з четвертої ранку.

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав указ про російські паспорти для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі