вівторок, 14 травня 2019 13:17

Моряки РФ брали участь в операції захоплення Криму
19

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm знайшли фотодокази, які свідчать, що військовослужбовці зі складу 197 бригади десантних кораблів ЧФ РФ брали участь в операції захоплення Криму.

Про це йдеться у розслідуванні, опублікованому на сайті InformNapalm.

Гаріфуллін Едуард Іллясович

 
На основі вивчення даних зі сторінки соцмережі "ВКонтакті" встановлено: дата народження 22.03.1995 р.
 
Рідне місто - Казань (столиця Республіки Татарстан, РФ). Служив на великому десантному кораблі (ВДК) "Микола Фільченков".
 
Цей корабель входить до складу 197 бригади десантних кораблів ЧФ РФ, що базується в окупованому Севастополі (Україна, Крим), в/ч 72136.

Гаріфуллін опублікував не лише фото нагороди, яку отримав за участь в операції захоплення Криму, а й нагородне посвідчення.

 
Сторінка соцмережі, скриншоти та фотографії Е. Гаріфулліна.

Також у профілі Гаріфулліна знайдено фото, яке стало відправною точкою для подальшого розслідування. На ньому на кораблі 3 моряків із медалями за окупацію Криму. На фото Гаріфуллін (у центрі) і 2 його товаришів по службі. Їхні імена також встановлено.

 
На фото зліва направо: Кирило Шустов, Едуард Гаріфуллін, Кару Яманов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міжнародному трибуналі назвали дату оголошення вироку

Шустов Кирило Анатолійович

 
Дата народження 19 лютого 1990-го. Живе в місті Таганрог (Ростовська область Росії). Навчався в Таганрозі в школі №6 та в школі №33. Після закінчення школи навчався в Таганрозькому інституті управління та економіки. Служив на ВДК "Микола Фільченков".

Як і Гаріфуллін, опублікував своє фото з медаллю за окупацію Криму, а також фото нагородного посвідчення до медалі.

Цікаво, що фотографували свої посвідчення Гаріфуллін і Шустов вочевидь разом: фото відрізняються тільки посвідченнями. Стиль фотографій, поверхня, на якій лежать посвідчення та кашкет, ідентичні.

 
Фото зі сторінок соцмережі К. Шустова.
 
Особу третього фігуранта на фото - Кару Яманова - допоміг встановити ще один моряк, який теж нагороджений медаллю за окупацію Криму.

Деркач Владислав Сергійович

 
Дата народження 31 травня 1993-го. Живе в місті Краснодар (адміністративний Центр Краснодарського краю Росії). На сторінці в соцмережі "Однокласники" вказав місце народження місто Донецьк. Імовірно, це Донецьк в Україні, бо його батько навчався у школі в Макіївці, зараз живе в Краснодарі. Інші родичі живуть у різних містах Росії. Також є родичі на окупованій території України.

Навчався Владислав Деркач у Краснодарі в Южному інституті менеджменту (ЮИМ). Служив на ВДК "Микола Фільченков". Ось фото з альбому Деркача, на якому бачимо Едуарда Гаріфулліна (перший ліворуч):

 
На наступному фото є Шустов (другий ряд, третій ліворуч), Деркач (другий ряд, у центрі) і Гаріфуллін (перший ряд, перший ліворуч):
 
Деркач також опублікував фото з медаллю та фото посвідчення до медалі за окупацію Криму
 
А ось Деркач із моряком, якого ми вже бачили на фотографії, що стала відправною точкою цього розслідування. Підпис під фото: "З Кару. Севас".
 
Отже, ім'я третього моряка - Кару. Ім'я доволі рідкісне. У друзях у фігурантів цього розслідування та в інших моряків із ВДК "Микола Фільченков", про яких ми будемо говорити в наступних статтях, є лише один Кару - Кару Яманов.
У Міністерстві закордонних справ Росії переконані, що трибунал ООН із морського права не може розглядати конфлікт у Керченській протоці. ООН не має на це відповідних повноважень, стверджують у відомстві країни-агресора.
Зараз ви читаєте новину «Моряки РФ брали участь в операції захоплення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі