понеділок, 12 березня 2012 17:13

В Осло віднайшли фрагмент рідкісного метеориту

Власники невеличкого котеджу в норвезькій столиці, були здивовані, побачивши що дах їхнього літнього будинку пошкоджено, а поруч лежить щось на зразок невеличкого каменя. Вони припустили, що це - метеорит.

Усього 14 метеоритів було знайдено в Норвегії з 1848 року, останній - 2006 року - у південній частині Осло. Родина Томассенів не знає, коли метеорит влучив у їх будинок, оскільки той був зачинений протягом усієї зими.

Автор: Фото: Reuters
 

Норвезькі астрофізики припускають, що цей камінець приземлився під час падіння метеориту 1 березня, частки якого могли досягти Землі саме в районі Норвегії.

"Ми шукали фрагменти цього метеориту по всій країні і от знайшли його у самому Осло. Цей камінець схожий на огрублий шматок згорілої кори, а на дотик він такий незвичайний, що у мене просто мурашки по шкірі!" - зазначає астрофізик Кнут Йорген Одегаард.

Автор: Фото: Reuters
 

Його ентузіазм поділяє геофізик Ганс Амундсен, член Астробіологічного інституту NASA.

"Це - дуже рідкісний метеорит, бо на зрізі можна побачити фрагменти багатьох різних порід, які застигли разом, формуючи так звану "брекчію". Ця знахідка приверне увагу всього світу, будьте певні." - зазначив Амундсен.

Зараз ви читаєте новину «В Осло віднайшли фрагмент рідкісного метеориту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі