понеділок, 27 травня 2019 08:21

Відкрили найгарніший міст у світі

Відкрили найгарніший міст у світі
Міст Золоті Ворота відкрили у 1937 році Фото: Golden Gate Bridge

Один із найкрасивіших у світі мостів урочисто відкрили у Сан-Франциско 27 травня 1937-го. Його ще називають Золоті ворота або Золота брама. З'єднує місто Сан-Франциско і південну частину мису округу Марін.

Будівництво почалося 5 січня 1933 року. Міст поклав край залежності міста від поромів. Його зведення коштувало 11 людських життів.

Золоті ворота стали символом Сан-Франциско. Фігурує у незліченній кількості кінофільмів, комп'ютерних ігор, логотипів, емблем. Довжина моста — 1970 м, висота опор — 230 м над водою. Від проїжджої частини до поверхні води — 67 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почали будівництво автозаводу

Міст Золоті ворота — одна з найпопулярніших споруд у світі серед самогубців. Майже кожні два тижні тут лиди вкорочують собі віку.

Кажуть, за понад 70 років існування мосту більш як 1200 людей наклали тут на себе руки, кинувшись із нього у воду. Якщо навіть людина добре плаває . Загине від удару об поверхню води.

Перший камінь під новобудову заводу "Фольксваген" 26 травня 1938 року в місті Вольфсбург заклав Адольф Гітлер.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили найгарніший міст у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі