субота, 02 січня 2016 17:49

У мережу виклали аудіозапис інтерв'ю Степана Бандери

У мережу виклали аудіозапис інтерв'ю Степана Бандери

В мережі інтернет з'явився аудіозапис інтерв'ю Степана Бандери датований 1959 роком. В 10-хвилинному аудіозаписі провідник Організації українських націоналістів говорить про "більшовиків", які поширюють плітки про розгром українського національно-визвольного руху.

"Український національно-визвольний рух живе, розвивається і бореться далі. Всупереч всім намаганням та пропаганді ворога знищити його. Минуло вже 15 років, як більшовицька Москва по-новому окупувала Україну під кінець Другої світової війни. Більшовики стараються стерти з лиця Землі українську революційну боротьбу всіма засобами тоталітарної системи. Українська повстанська армія, Організація українських націоналістів та вся українська нація склали в цій боротьбі дуже важкі жертви. Але, зламати змагання України за свою незалежність ні знищити її керівної революційної сили - Москві не вдалося" - говорить Степан Бандера.

Далі, ще кілька хвилин провідник говорить про повстанський рух в Україні, який подає переспективи та про комуністичну ідеологію, яку більшовики намагаються насаджати українському народові.

Читайте також: "Пам'ятай чужинець - тут господар українець" - у Києві відбувся смолоскипний марш на честь Степана Бандери

Нагадаємо, провідника Організації українських націоналістів Степана Бандеру вбили 15 жовтня 1959 року в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр, 7 в Мюнхені. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Агент КДБ Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціанистого калію. Німецький Верховний Суд у Карлсруе затвердив, що головним обвинуваченим у вбивстві Бандери є радянський уряд у Москві. В інтерв'ю російській газеті "Комсомольская правда", опублікованому у номері за 6 грудня 2005 року, колишній голова КДБ СРСР Володимир Крючков визнав що "убийство Степана Бандеры было одним из последних устранений КГБ насильственными методами нежелательных элементов".

20 жовтня 1959 року Степана Бандеру поховали на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали аудіозапис інтерв'ю Степана Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі