четвер, 09 лютого 2017 14:52

Про що має розповісти доньці кожна мати

Автор: wiseparents
 

Багато речей про стосунки дівчина має знати з самого початку. Важливо, щоб мати передала своїй доньці ці знання. Назвемо їх "уроками любові".

1. Ти гідна кохання. Це найголовніше, що коли-небудь має почути кожен. Навчіть доньку: якщо людина намагається переконати її в тому, що потрібно себе в чомусь переробити, щоб стати "досить хорошою" - не може бути гідним партнером у стосунках.

2. Ти отримаєш стільки поваги, скільки даєш собі сама. Якщо ти не любиш себе, своє тіло, свої цінності - ти не зможеш шанобливо ставитися до інших людей і отримувати відповідне ставлення від них. Це стосується і чоловіків і подруг.

3. Не занурюйся в кохання з головою. Завжди знаходь час поспілкуватися з іншим своїм світом: подругами, сім'єю, навчанням і роботою. Це допоможе пройти через усі злети і падіння (а вони теж будуть) романтичного кохання.

Автор: ladiesmagazine
 

4. Твоє тіло заслуговує задоволення. Матері зазвичай не говорять цього донькам, а даремно. Секс - це про задоволення обох партнерів. Дівчині корисно запам'ятати це якомога раніше, а не дізнатися у 45 років випадково.

5. Спостерігай, як твій хлопець поводиться з іншими. Якщо він не надто розумний, жорстокий, брехливий або егоїстичний з тими, кого він не любить, не думай, що для тебе зробить виняток.

6. Вступай у стосунки правильно. Єдині причини для них: це любов, великодушність і безкорисливість. Ніякі "я одна, чому б і ні?", "усі вже парами ходять, крім мене" і "я досі незаймана" не можуть бути підставою для стосунків. Тиск суспільства, особисті страхи або нав'язливість залицяльників, це все негідні приводи для стосунків.

7. Знай, що ти хочеш, і залишайся вірною цьому. Твоє почуття власної гідності допоможе подолати всі проблеми. Не варто підлаштовуватися під те, якою тебе хочуть бачити інші.

8. Буде боляче. Серце рано чи пізно розіб'ють і це буде болісно. Скажіть доньці, що допоможете їй пережити це, прийнявши її з усіма почуттями. І зробіть це, коли прийде час. Те, як жінка переживає першу втрату любові, визначає усі її подальші стосунки. Навчіть її переживати біль і відпускати людину зі свого життя.

Автор: salon-gala
 

9. Кохання прийде, коли ти будеш готова. Немає якогось спеціального терміну для першого кохання. Немає якоїсь однієї спеціальної людини, який призначена лише тобі.

10. Не роби "перевірки почуттів", твій хлопець може цю перевірку не пройти. Стосунки, це питання довіри. Ти досить сильна, щоб поговорити про свої сумніви з ним прямо. Ти досить розумна, щоб відчути, коли тебе обманюють. Довіряй собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні речі, яким варто навчити свою доньку

11. Життя - не казка. У казці принцесу рятує герой і живуть вони довго і щасливо. На такі історії приємно дивитися, але моделювати своє життя за ними не треба.

Журналістка Еммі Сільверман виховує доньку з синдромом Дауна. Підлітковий вік - складний період для всіх, але особливі діти переживають його по-своєму. У них є, чому повчитися, пише Еммі у своїй статті.

Зараз ви читаєте новину «Про що має розповісти доньці кожна мати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі