середа, 08 лютого 2017 15:33

Українець відкрив бізнес на екзотиці на замовлення
6

Музкейки - популярні азійські десерти
Фото: PapaDoci
Мункейк коштує 50-70 грн
Мункейк готується 8 годин
Олексій Доан заснував PapaDoci торік

У десертах на замовлення жорстка конкуренція. Класичні десерти мають переваги - відому і зрозумілу назву. Екзотичними ласощами цікавляться вегани, ті, хто знається на східній культурі, та молодь. Молоді українці найбільше готові пробувати нове. Про це розповів Gazeta.ua Олексій Доан. Торік запустив майстерню мункейків та інших десертів PapaDoci.

До цього його спонукала тяжка хвороба батька. У такий спосіб вирішив отримати додатковий підробіток та зробити популярним дестерт свого дитинства.

"Не один рік має пройти, щоб люди хоча б з першого разу правильно вимовляли слово "мункейк". Зазвичай перепитують: "Мун-як?" Це популярні азіатські солодощі. Випічкою займаюся багато років. До цього її ніколи не продавав. Хотів познайомити українців з культурою В'єтнаму, звідки мій батько. Мункейки знаю з дитинства", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець запустив подарунковий бізнес на звичайному продукті

Партію мункейків готує 18 годин. У кожному щонайменше 15 складників. До того, як запустити бізнес на екзотичних солодощах, Олексій їх роздавав. У першу партію вклав 3 тисячі гривень. На ці гроші купили продуктів. Їх продав через соцмережі за два дні.

Готує мункейки удома. Найбільше просять дегустаційний набір за 90 гривень. У ньому 4 тістечка з різними начинками. Купують 1-2 набори на пробу. Традиційний двохсотграмовий мункейк коштує від 50-70 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепло з бамбука: в Україні запустили бізнес з екзотичної сировини

"Замовляють люди різного віку і різного достатку переважно через інтернет. Часто – вегани, молодь. На ярмарках давали відвідувачам скуштувати мункейки. Великого попиту не було. Бублики чи вівсяне печиво має більший успіх. Українці не схильні до експериментів з їжею. Більше довіряють перевіреним стравам. Паралельно з екзотичними тістечками готуємо класичні еклери, торти, пряники, але в своєму прочитанні. Робимо цукерки з лотоса у формі драже", - каже Доан.

Найпопулярніші смаки - з горіхами, зеленим чаєм та памелою, а також з лавандою і кокосом. Мункейки готують не тільки як десерт. Роблять м'ясні начинки. Крім м'яса, кладуть гриби шитакі, спеції.

"Екзотичні інгредієнти пересилають родичі з В'єтнаму. Це гірка диня, насіння лотоса, боби мунг, екзотичні фрукти, як-от джекфрукт. Деякі складники можна купити в Україні. Наприклад, клеєний рис. У Східній Азії - В'єтнамі, Китаї мункейк – популярний десерт. Для європейців його смаки незвичні. Деякі оригінальні інгредієнти заміняємо більш звичними. Мало хто з українців готові до експериментів із десертами", - розповідає засновник PapaDoci.

Інтернет дозволяє отримати доступ до покупців всього світу. Робити міжнародний бізнес може навіть житель маленького села.
Зараз ви читаєте новину «Українець відкрив бізнес на екзотиці на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі