Ексклюзиви
пʼятниця, 03 лютого 2017 19:59

Україна й США ведуть переговори про постачання вугілля - Кропачов

Україна й США ведуть переговори про постачання вугілля - Кропачов

Україна і США почали переговори щодо альтернативи постачання вугілля з окупованих територій.

Про це в коментарі NewsOne сказав експерт з енергоринку Віталій Кропачов, який бере участь в переговорах.

Він зазначив, що проведені зустрічі з керівниками Міністерства енергетики США, після яких було прийнято рішення створити робочу групу, яка запропонує альтернативні варіанти.

"Обговорювався варіант американського вугілля з тривалим контрактом з дисконтом, щоб ця ціна задовольняла українських споживачів і генеруючі компанії як приватні, так і державні... Це може бути поставка з Річард Бей південноафриканського. Сьогодні були запропоновані різні можливості цінового діапазону для нашої країни", - сказав Кропачов.

Експерт додав, що мова йшла про антрацитної групи, оскільки вугілля марки Г (газова група, яка видобувається на підконтрольній території Україні) на даний момент вистачає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переломний момент в енергетиці.

Кропачов підкреслив що в робочу групу з американської сторони увійдуть ті люди, які в 2014 році працювали в енергетичній галузі України.

"З нашої сторони на рівні міністерства будуть як приватні структури, які працюють в галузі енергетики, так і керівники генерацій", - підкреслив експерт.

Член Наглядової ради Інституту Енергетична стратегій Юрій Корольчук прокоментував ймовірність віялових відключень електрики у зв'язку із блокуванням залізничних складів з вугіллям на лінії розмежування. "Віялових відключень електроенергії, я сподіваюся, не буде, але цього виключати не можна. Ми не знаємо, яка буде погода", - сказав він.
Зараз ви читаєте новину «Україна й США ведуть переговори про постачання вугілля - Кропачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути