понеділок, 06 серпня 2012 16:04

У Польщі вигідно купувати молочні продукти і памперси

Львів'яни Оксана та Андрій Шевчуки що три місяці скуповуються у польському прикордонному селі Медика. До прикордонного села зі Львова 80 км - дорогу на власному авто долають за 1,5 години. Заправляються на 70 грн. Інколи беруть попутників.

"У консульстві я беру шоппінг-візу, а чоловік з Мостиськ, прописаний у 35-кілометровій прикордонній зоні, може їздити без візи. Беремо 2-2,5 тисячі гривень, закуповуємося здебільшого продуктами, побутовою хімією і хатніми дрібницями. Якби у наших супермаркетах це купували, віддали б 4 тисячі", - розповіла Оксана.

На українському пункті пропуску родина Шевчуків обмінює 2 тис. грн на 500 польських злотих. Кордон перетинають за 30 хвилин.

У Медиці є продуктовий та господарський ринок. У м'ясних кіосках продають свіже та копчене м'ясо, ковбаси. Кілограм свинячої вирізки з лопатки коштує на наші гроші 32 грн.

У супермаркеті "Бедронка" основні покупці - українці. Закуповують продукти та господарські товари великими партіями.

Автор: Фото: Ольга Швед
  У польському супермаркеті "Бедронка" у селі Медика скуповуються українці
У польському супермаркеті "Бедронка" у селі Медика скуповуються українці

Оксана бере чотири упаковки молотої кави "Ле Гранд" польського виробництва. На ціннику - 7,99 злотих, тобто 20 грн. У м'ясному відділі набирає п'ять упаковок кілограмових курячих сосисок по 6 злотих. А ще дві товсті палки молочної ковбаси. Кілограм такої коштує 4 злоті. У молочному відділі купує сир, масло та сметану.

"Все удвічі дешевше, ніж у нас. Улюблений м'який французький сир "брі" у Львові купую за 25 гривень 120 грам. Тут беру за 7 гривень, ще й з горішками, родзинками є. Сметана — чотири-п'ять гривень за літр. На два місяці набираю вперед", - розповіла жінка.

У відділі побутової хімії чоловік Оксани бере чотири пачки прального порошку "Аріель Автомат", по 7 кілограм в кожній. Кожна коштує 100 грн - на 25 грн менше, ніж в Україні.

Дружина купує жіночі гігієнічні прокладки, вологі серветки, шампуні і кондиціонери, мішки для сміття, миючі засоби. Зверху возика кладе чотири великі упаковки дитячих підгузків. Упаковку 80 штук продають за 125 грн.

"У Польщі невигідно купувати алкоголь, цигарки і шоколад. Усе дороге, а шоколад ще й несмачний. Недарма наші перекупники "Світоч" возять полякам продавати", - додав Андрій Шевчук.

На касі родина розраховується. Витратили 340 злотих.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі вигідно купувати молочні продукти і памперси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі