четвер, 12 вересня 2019 12:46

Торговців зобов'язали встановити касові апарати

Торговців зобов'язали встановити касові апарати
Касові апарати мають встановити ФОПи у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг з доходом більше 1 млн грн на рік. Фото: Дебет-Кредит

Верховна Рада проголосувала за пакет законів про використання касових апаратів. Торговців зобов'яжуть встановити обладнання.

Касові апарати до 1 січня 2021-го мають встановити ФОПи на єдиному податку 2-4 груп у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг із доходом понад 1 млн грн на рік, пише ain.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для програмістів вигадали новий податок

Водночас нові правила не стосуються ФОПів на єдиному податку 1-ї групи. Також суб'єктів господарювання, які розраховуються в безготівковій формі, перераховуючи кошти з рахунку платника на рахунок одержувача без використання електронних платіжних засобів чи платіжних чеків.

Змін не відчують суб'єкти господарювання, чия діяльність не підпадає під Класифікатор ДФС . Йдеться переважно про виробників.

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроекти 1053 и 1073. Документи передбачають зростання штрафів для бізнесменів, які не видають фіскальні чеки. Зобов'язують бізнес використовувати спеціальне програмне забезпечення, щоб фіксувати кожну торгову операцію. Покупці, які зловлять підприємців на недотриманні закону, зможуть поскаржитися до відповідних органів та отримати за це відшкодування вартості покупки.

Зараз ви читаєте новину «Торговців зобов'язали встановити касові апарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі