понеділок, 23 квітня 2012 09:29

Росіяни відправили до України чергову "сирну" комісію

Росіяни відправили до України чергову "сирну" комісію
Геннадій онищенко: планується проведення інспектування підприємства "Дубномолоко". Фото: sevnews.com

Фахівці Росспоживнагляду сьогодні їдуть в Україну для нової інспекції заводу, який планує постачати сир на російський ринок.

Про це заявив керівник відомтсва, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Планується проведення інспектування підприємства "Дубномолоко", - поінформував він.

Нагадаємо, минулого тижня санітарна служба РФ офіційно дала "зелене світло" постачанням сиру із трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.

"За результатами перевірок трьох молокопереробних підприємств України, а також розроблених заходів щодо усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів на російський ринок ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський", - повідомив сайт Росспоживнагляду 20 квітня.

Онищенко 17 квітня в Москві провів переговори з главою міністерства економічного розвитку і торгівлі Петром Порошенком. Було вирішено зняти ембарго на постачання сиру з трьох українських підприємств.

Після зустрічі з Порошенком Онищенко сказав журналістам, що український сир повернеться на ринок РФ, якщо у російської сторони не буде претензій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відправили до України чергову "сирну" комісію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі