середа, 03 лютого 2016 15:45

Креслення коника-гойдалки коштують 2 тисячі гривень
4

Іграшки-гойдалки найчастіше дарують сім'ям, де народилася дитина. Цікавить такий товар й інтер'єрні салони та фотостудії. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів різбяр Андрій Стефанишин із Бережан, що на Тернопільщині.

"Роблю їх за англійськими кресленнями. Знайшов британську фірму, яка виробляє такі іграшки. Почав з ними переписуватися. У них такий коник коштує 490 доларів. Заплатив за креслення 2 тисячі гривень. Ще 500 гривень за пересилку", – розповідає майстер.

Один коник коштує 1400 гривень. На ринку пропонують і дешевші - від 350 гривень.

"Якось побачив по "Діскавері" документальний фільм із серії "Як це працює". Якраз був фільм про виробництво класичних англійських іграшок - коників-гойдалок. В одному з епізодів із шматків дерева, склеєних докупи, в майстра поступово з'являється голова коника - ніздрі, вушка, очі. Мені це так припало до душі, що мусив це теж спробувати. Перших коників дарував. Потім створив групу в Фейсбуці і почав їх продавати", – пригадує Стефанишин.

Для виробництва гойдалок довелося купити спеціальний свердлильний станок. Закордоном закуповуються і спеціальні аксесуари - шкіра, скляні "очі". Пластмасові "очі" коштують по 9 гривень за пару, скляні – по 90 гривень.

"Українці рідко готові платити за якісну роботу, тому простіше і більш вигідно продавати таку продукцію на Ebay", – каже Андрій Стефанишин.

За день можна зробили голову коника, а за 4 дні - всю іграшку.

Зараз ви читаєте новину «Креслення коника-гойдалки коштують 2 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі