понеділок, 23 березня 2020 21:10

Карантин в Україні: хто активно шукає нову роботу

Карантин в Україні: хто активно шукає нову роботу
Компанії на час карантину намагаються більшість працівників відправити на надомну працю. Фото: pixabay.com

За перші два-три дні карантину в Україні кількість резюме зросла на 80%.

"Роботу в основному шукають не початківці. До вакансій придивляється топ-менеджмент, професіонали з досвідом роботи понад 6 років. Вони перестраховуються, якщо завтра їхня компанія перестане існувати чи персонал скоротять", - розповіла Gazeta.ua Юлія Дрожжина з експертно-аналітичного центру "Хедхантер Україна".

За її словами, роботодавці розробляють два сценарії – оптимістичний та песимістичний.

"Перший ґрунтується на тому, що карантин завершать 3 квітня і ситуація нормалізується. Другий – карантин продовжать. Зараз компанії намагаються більшість працівників відправити на надомну працю, максимально посилити санітарно-гігієнічні норми, наприклад, збільшити кількість прибирань в офісі. Інколи людей відправляють у відпустки", - говорить Дрожжина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза буде унікальною: економіст пояснив, хто першим залишиться без роботи

Пояснює, що не всі компанії мають фінансову подушку, щоб гарантувати оплату праці працівників під час карантину.

"Деякі малі немережеві заклади харчування закрилися і розпустили людей. Вони не можуть платити зарплату. Скорочені працівники влаштовуються у служби доставки. Черга з пошукачів вишукувалася до великих продуктових мережевих рітейлерів", - підсумувала Дрожжина.

Унаслідок економічної кризи, яка може розгорнутися через стрімке поширення коронавірусу, роботу можуть втратити 25 млн людей у світі, порахувала Міжнародна організація праці.

Зараз ви читаєте новину «Карантин в Україні: хто активно шукає нову роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі