понеділок, 11 листопада 2013 09:15

Чиновники закупили вагони метро учетверо дорожче і тепер хочуть підняти ціну на проїзд

Чиновники закупили вагони метро учетверо дорожче і тепер хочуть підняти ціну на проїзд
Як бізнесмени здійснили навколосвітню подорож вагонів метро. Фото: kievpromenad.com

Київський метрополітен провів тендер на закупівлю ста нових вагонів. Переможцем торгів стала лізингова компанія, створена напередодні тендеру, повідомляє "ТСН".

Після прибуття вагонів в Київ їх вартість збільшилася в чотири рази. На двох російських заводах - в Петербурзі і Москві - випустили 75 вагонів загальною вартістю 329 млн грн. Вартість одного вагона становить майже 4,5 млн грн. Далі вагони закупила Кіпрська офшорна компанія і вивезла їх на склад у Литву. Потім вагони купила британська компанія зі стартовим капіталом 1 фунт стерлінгів. А очолює її молода мешканка Сейшельських островів.

Уже на кордоні з нашою країною ці вагони різко подешевшали: замість 4,5 млн грн кожен вагон коштував 3,5 млн грн. Так держава недорахувалась 13 млн грн податку на додану вартість.

Зазначимо, що у британської офшорки вагони купила фірма "Мервін", яка передала їх донецькій фірмі "Буенор". Однак такої фірми за адресою: Донецьк, вул. Світлого шляху, 3 - не існує. Тут є приватне акціонерне товариство "Ізоляція".

Внаслідок навколосвітньої доставки 75 вагонів подорожчали з 320 млн грн до 1,3 млрд.

Нагадаємо, столичний метрополітен звернувся до Київської міської державної адміністрації з проханням дозвіл підвищити ціну за проїзд до 2 грн до 3,5 грн у зв'язку з власними збитками.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники закупили вагони метро учетверо дорожче і тепер хочуть підняти ціну на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

100

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі