вівторок, 31 січня 2017 14:32

Активісти звернулися до послів з проханням захистити АТБ від нардепа Рибалки

Активісти звернулися до послів з проханням захистити АТБ від нардепа Рибалки
Фото: ТСН

Щоб відстояти інтереси торгової мережі АТБ ряд вітчизняних журналістів і активістів звернулися за допомогою в посольство США в Україні. Аналогічні звернення направлено і посольствам всіх країн-членів міжнародного клубу високо розвинутих держав світу - "Великої сімки": Великобританії, Японії, Німеччини, Італії, Канади та Франції.

Захистити АТБ від свавілля - основний зміст листа Надзвичайному і Повноважному Послу Сполучених Штатів Америки в Україні пані Марі Л. Йованович. Його передали в посольство журналісти і активісти, щоб захистити торгову мережу від чорного PR і політичного тиску українських політиків, зокрема, голови комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Сергія Рибалки. У листі містяться факти, отримані в результаті проведення журналістського експерименту.

"Було проведено журналістський експеримент-розслідування, яке показало факти політичної корупції народного депутата, голови комітету з фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки. Сьогодні ми направили офіційні листи посольствам країн "Великої сімки" в Україні, які є стратегічними партнерами нашої країни, з проханням це питання тримати на особистому контролі", - заявив співавтор звернення Олексій Станчевскій в інтерв'ю телеканалу "NewsOne".

"Просимо Вас об'єктивно і неупереджено відслідковувати ситуацію навколо мережі супермаркетів АТБ і дій народного депутата України Сергія Рибалки, з метою перешкодити випадкам прямого тиску на компанію, не допустити її рейдерського захоплення і зупинити політичну корупцію в Україні", - йдеться в листі послів.

Щоб відстояти інтереси соціально відповідального бізнесу, одного з найбільших платників податків до держбюджету країни, 18 січня журналісти і активісти звернулися з колективною заявою в Генпрокуратуру України, направили запит до Служби безпеки. З проханням провести ретельне і неупереджене розслідування фактів підкупу і політичної корупції, які стали відомі під час проведення експерименту. Тепер активісти сподіваються, що їхній лист не залишиться без уваги і в американському посольстві.

"Зараз без наших великих партнерів в Україні великі питання не вирішуються. А питання політичної корупції є безпрецедентним і актуальним для вирішення. Ми вважаємо, що позиція Сполучених Штатів, інших країн "Великої сімки" повинна допомогти нам навести порядок в цьому питанні", - заявив Олексій Станчевскій в ефірі "NewsOne".

Звернення до посольства, впевнені журналісти і активісти, приверне увагу до ситуації, що склалася навколо торгової мережі АТБ, коли через брудну PR-кампанію нечисті на руку політики намагаються відібрати у законних власників їх приватний бізнес, який не тільки дає роботу 50 тисячам українців, але і платить 5,5 млрд гривень податків щорічно.

"Це - абсолютна політична корупція високого рівня. Справа дуже важлива, стосується голови парламентського комітету Рибалки. І треба прийняти максимально виважене і відповідальне в правовому відношенні рішення владою. Я думаю, що воно буде прийнято", - заявив в інтерв'ю "NewsOne" адвокат Олексія Станчевского, народний депутат ВР першого демократичного скликання Іван Макар.

Зараз ви читаєте новину «Активісти звернулися до послів з проханням захистити АТБ від нардепа Рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі