середа, 15 лютого 2017 13:33

"Авдіївка схожа з Дебальцевим. Але тут ми вистояли" - комбат

"Авдіївка схожа з Дебальцевим. Але тут ми вистояли" - комбат
Авдіївку обстрілювали із "Градів". Фото gazeta.ua

Росіяни продовжуватимуть обстріли в Авдіївці. Зараз усі ключові посади зайняли кадрові офіцери з Російської Федерації, щоб втримати дисципліну серед бойовиків.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів командир батальйону 72-ї окремої механізованої бригади з позивним "Слов'ян". Спілкувались у Полтаві. Проїжджав з Києва до Авдіївки.

"На промзоні ситуація залишається важкою. Росіянам потрібна маленька перемога для морального духу, тому точно йтимуть в атаку. Ситуація в Авдіївці схожа на Дебальцеве з однієї відмінністю - ми тут вистояли. Були моменти, коли обстріли з великих калібрів тривали 16 годин. Хлопці все одно сказали, що для них принципово витримати ці атаки. Тим паче, що на захоплених позиціях ми втрачали своїх людей. Витримали і поставили прапор України. Тільки за офіційними даними у ворога було 180 "двохсотих". Таких втрат їх керівник Ґіві не витримав і відмовився посилати людей в атаку. За це його росіяни і вбили. Куратори з Росії бояться, що сєпари розбіжаться, тому на всі ключові посади поставили російських військових. Знаю точно, що за нами - перемога", - розповів комбат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєць розповів, як втратив двох побратимів під Авдіївкою.

Під час обстрілів по Авдіївці сепаратисти вбили щонайменше трьох жителів, є 10 поранених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко нагородив захисників Авдіївки.

В Авдіївці не було світла, води і газу. З мирної території городянам масово везуть гуманітарну допомогу, проводять евакуацію. Після домовленостей і режиму тиші комунікації відновили. Але обстріли із заборонених калібрів продовжуються.

Зараз ви читаєте новину «"Авдіївка схожа з Дебальцевим. Але тут ми вистояли" - комбат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі