середа, 15 травня 2019 13:38

Штучний інтелект створив ідеальну пісню для Євробачення

Штучний інтелект створив ідеальну пісню для Євробачення
Штучний інтелек створив пісню із фрагментів виступів усіх конкрсантів. Фото: hochu.ua

В Ізраїлі представили пісню Blue Jeans & Bloody Tears. Її створили за допомогою штучного інтелекту, який зібрав разом фрагменти пісень учасників Євробачення різних років.

Пісню назвали неофіційним гімном конкурсу. Її виконують дуетом комп'ютерний синтезатор мови і людина, повідомляє CTech.

Для створення композиції використовували систему машинного навчання. Вона складалася з 2 елементів: інструменту аналізу мелодії, який розробили в американській технологічній компанії Oracle, і алгоритму аналізу текстів. Його придумав ізраїльський поет і програміст Еран Хадас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший півфінал Євробачення-2019: наживо

Керівник проекту Німрод Шапіра сказав, що ідея дослідити творчість людей за допомогою штучного інтелекту з'явилася після перемоги Ізраїлю на Євробаченні-2018. А сам музичний твір на 100 відсотків підходить для Євробачення і всього, що конкурс собою уособлює.

Євробачення 2019 відбудеться в столиці Ізраїля Тель-Авіві. Перший півфінал конкурсу проведуть 14 травня, другий - 16 травня, а фінал, де визначиться переможець конкурсу, - 18 травня.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект створив ідеальну пісню для Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі