субота, 18 серпня 2012 23:47

Шедевр Пікассо 50 років припадав пилом на складі

У запасниках Музею образотворчих мистецтв, історії та науки Евансвілль в американському штаті Індіана виявлена ??картина Пабло Пікассо "Сидяча жінка в червоному капелюсі". Полотно зберігалося в музеї з 1963 року, проте через помилку при атрибуції її помістили в запасники, повідомляє "Росбалт".

Автор: Фото з сайту zn.ua
 

Картину передав в дар музею відомий промисловий дизайнер Раймонд Лоуі, який придбав її в 1950-х роках. При передачі картини в документах сталася плутанина, в результаті чого її визнали роботою невідомого художника, натхненного Пікассо, і помістили в сховище, незважаючи на те що на полотні стояв підпис автора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвідувачі змусили шотландський аеропорт прибрати з зали репродукцію Пікассо

Помилку вдалося виявити лише недавно, після того як до музею звернувся представник нью-йоркського аукціонного дому Guernsey's, який займався дослідженням творчості Пікассо.
Коли справжність картини підтвердилася, рада директорів музею вирішив продати її, так як в Евансвілль сумніваються, що їм вдасться забезпечити належні умови зберігання для такого цінного твори мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Шедевр Пікассо 50 років припадав пилом на складі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі