пʼятниця, 17 серпня 2012 16:54

Художник на одній картині розповів історію стосунків чоловіка і жінки
6

Фото: Фото: Світлана Корженко

Столичний художник Анатолій Юсічев хоче продати свою картину "Звичайна історія" за $250 тис. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Цю картину намалював 1999 року. На одному полотні розповів історію стосунків чоловіка і жінки. Спочатку вони знайомляться, в них народжується дитини, а потім цей чоловік іде до іншої. За моєю оцінкою вона коштує близько 250 тисяч доларів. Вона дорога, бо унікальна. До мене ніхто у світі не викладав на полотні цілу історію", - сказав він.

Картину "Звичайна історія" Анатолій Юсічев зберігає в своїй майстерні на третьому поверсі 19 корпусу столичної психіатричної лікарні ім Павлова. Вісім років він працює тут профінструктором — вчить пацієнтів малювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві Козлика Матолека не пустили в PinchukArtCentre

"Влаштувався на роботу випадково. На одній із виставок познайомився із головним лікарем. Сказав, що міг би оформити приміщення лікарні. Він думав кілька тижнів, а потім запропонував мені тут працювати", - розповів Анатолій .

"Із пацієнтами займаюся в цій майстерні. Сюди приходять всі бажаючі. Серед них багато талановитих. Одна дівчина лікувалася тут від безсоння. В неї виходять дуже яскраві картини з глибоким змістом. Імені дівчини називати не буду - не хочу псувати їй майбутнє. На заняття постійно приходить киянин Борис. Він у лікарні лежить вже 25 років. Переписав квартиру на сестру, став бомжем і збожеволів. Один чоловік давав йому за картину тисячу доларів, та він відмовився продавати. Сказав, хоче залишити її для якогось музею", - додав художник.
У майстерні картинами завішені всі стіни, багато робіт стоять на підлозі.

"Мої картини — це абстракціонізм, примітивізм і символізм. Одна з унікальних робіт — мій автопортрет. Всі конкурси намалював однією лінією. В Україні я першим використав цю техніку", - похвалився Анатолій Юсічев.

Зараз ви читаєте новину «Художник на одній картині розповів історію стосунків чоловіка і жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі