четвер, 23 серпня 2012 00:00

Дівчата танцюють голяка

Дівчата танцюють голяка
Фото: Тетяна Іваночко

На два тижні раніше звичного часу відбудеться Х фестиваль "Джаз Коктебель" в однойменному кримському містечку. Триватиме із 29 серпня по 2 вересня.

— Атмосфера тут дуже доброзичлива, хоча й оголена, — каже співак Денис Повалій, 28 років. Виступав на "Джаз Коктебелі" торік. — Дівчата танцювали біля сцени голяка й хвилин 15 не відпускали музикантів. Потім у такому ж вигляді брали автографи. Не скажу, що є велика різниця між виступом у клубі й біля моря перед оголеними дівчатами. Скрізь однаково приємно. Доти в Криму востаннє років у 15 був. Фестиваль чудовий, але містечко не змінилося: радянські пансіонати, ресторани, які більше нагадують генделики.

На заході працюватимуть три сцени. Велика — "Ню Джаз" і безкоштовна "Відкрита" розташовані на нудистському пляжі біля мису Юнге. Маленька "Волошинська" — в саду будинку-музею поета й художника Максиміліана Волошина. Квитки на концерти коштують від 70 до 215 грн. Абонемент на "Волошинську сцену" — 885 грн, на "Ню джаз" — 540 грн. На фестивалі виступлять понад 50 виконавців. Серед них білоруський гурт "Ляпис Трубецкой", грузинка Ніно Катамадзе і балканський музикант Ґоран Бреґович із "Оркестром весіль і похоронів".

— Я уже в Коктебелі, вже чекаю, — розповідає телефоном киянин Микола Жабоєдов, 25 років, вокаліст рок-гурту "Ґрінхаус". На фестивалі буде вчетверте. — Такого якісного звуку, як тут, ніде більше не чув. Зазвичай гучність, натовп утомлюють. У Коктебелі можу цілий день слухати, і нормально. Найбільше чекаю англійців "Сінематік оркестра" і Ніно Катамадзе. Торік вразили британці "Ред Снепер". Зо 20 тисяч людей на їхньому концерті зібралися. Музику дуже драйвову грають. Минулого року на сцену вискакує хлопець років 20, трошки п'яненький. За ним — охоронець, зіштовхує його у натовп. А висота сцени — метрів 2. Раптом музиканти як один зупиняються. Повна тиша. Вокаліст каже: "Ми так не домовлялися. Будь ласка, поверніть хлопця до нас". Глядачі були в шоці. Не тільки хороші музиканти, а й хороші люди.

За житло зараз плачу 50 гривень за добу. Мені не треба особливих зручностей, на коврику можу спати. Я не з тих, кому що 5 хвилин то креветок кортить, то кукурудзи. На день вистачає 300-350 гривень. Це з тим, що 200 на квиток витрачаю. Колись не мав грошей і перелазив через 3-метровий паркан, а потім тікав від охоронців.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата танцюють голяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі