четвер, 12 вересня 2013 17:19

Торт "Три богатирі" добу тримають у холодильнику
6

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

Львів'янка Мирослава Баранець запросила гостей на святкування порцелянового весілля — 20 років спільного життя з чоловіком Андрієм. До кави подала торт "Три богатирі".

"Довго вибирала, що спекти. У записнику свекрухи знайшла цей рецепт. Пригадала, як вона спекла його на наше сватання, захотілося повторити, - розповідає Баранець. - Собівартість торта — 35-40 гривень. Виходить дешевше, ніж у магазині купити".

Для торта жінка пекла три коржі. Для кожного з них брала одні й ті ж продукти у тих ж пропорціях. Лише у перший корж додавала півсклянки чищених горіхів, у другий — стільки ж родзинок. Третій був із запареним маком.

Тісто для одного коржа готувала з півсклянки домашньої сметани, двох курячих яєць та склянки цукру. Все добре збивала міксером. У масу додала чайну ложку соди, погашеної оцтом. Її можна замінити порошком до печива. Тоді висипала неповну склянку пересіяного борошна. Все добре вимішала. Корж ставила у розігріту духовку, пекла 40 хв.

"Аби корж гарно виріс, продукти мають бути зігріті, а не з холодильника. Також не можна відкривати духовку, коли він печеться, - зазначає господиня. - Найсмачнішим виходить корж з родзинками. Мак та горіхи трохи забивають тісто".

Крем готує з 300 г масла та банки згущеного молока. Усе добре збиває міксером. Коли коржі охолонути, перемащує кремом. Верх та краї прикрашає родзинками, горіхами. Можна зробити квітку з кураги. Готовий торт на добу ставить у холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Торт "Три богатирі" добу тримають у холодильнику ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі