середа, 19 червня 2019 05:50

Тимошенко терміново потрібні вибори

Лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко радить президентові України Володимиру Зеленському не скасовувати указ про розпуск парламенту навіть якщо Конституційний суд визнає його неконституційним.

Тимошенко точно знає, як перетворити помилки недосвідченого президента на політичні переваги для себе.

"Батьківщина" виступає за об'єднання з партіями "Слуга народу" і "Голос" на деяких мажоритарних округах. Нібито щоб спільно протистояти "корупційним монстрам режиму Порошенка". Однак річ зовсім не в бажанні боротися з пережитками минулого. У разі висунення єдиних кандидатів Тимошенко не загрожує конкуренція з популярними партіями. І Святослав Вакарчук, і Володимир Зеленський будуть зобов'язані агітувати за тих, кого лідерка "Батьківщини" поведе в бій.

Якщо все вдасться, її партія отримає підтримку, нічого не давши взамін. Єдине, що може перешкодити цьому грандіозному задуму — скасування дострокових виборів. До осені рейтинг "Слуги народу" може потріпатися, а "Голос" наростить популярність. Розклад сил зміниться. Тимошенко терміново потрібні вибори.

У пораді Зеленському узурпувати судову гілку влади є своя логіка. Якщо популярність президента впаде і зростуть протестні настрої, йому доведеться захищатися авторитарними методами. Дороги назад у правове поле в нього не буде. За цим піде новий Майдан, перемога демократичних сил. І у Тимошенко знову з'явиться шанс. Що при цьому буде з країною, її мало хвилює.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко терміново потрібні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі