субота, 22 червня 2019 16:25
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Лекції про секс

"Мама, знаешь, чтобы заниматься сексом, надо купить презерватив", – сказал мне вчера сын. Это все ваши уроки! Кто вас просил им в 13 лет о презервативах рассказывать? – кричить білявка Оксана.

У літній табір при столичній школі в червні 2016-го вона привела сина Дмитра й доньку Елеонору. Журналістів у заклад запросили, щоб показати, як можна розважити дітей на канікулах. На роботу взяли експерта з інтимної безпеки, яка два роки стажувалася в Лондоні.

Адміністратор пояснює, що в договорі мати дала згоду, аби її діти прослухали цей курс.

– Они еще дети. Какой секс? – Оксана вимагає повернути гроші.

– Зміна тільки почалася, а це вже третя стурбована мамочка, – говорить адміністратор директору школи.

– Хто? Оксана? Та ми з нею вчилися в паралельних класах, – каже директорка. – Їй також не завадило б прослухати той курс. Має четверо дітей, і у всіх різні прізвища.

Але "сексуальне виховання" у розкладі змінюють на заняття з Lego-конструювання.

– Гроші їй не повертай. Скажи, що лекцій про секс не буде.

З цікавості зазираю на останні уроки "про це" від 30-річної Світлани. Вчителька розповідає підліткам, як правильно називати статеві органи. Пояснює про вагітність, контрацепцію і венеричні хвороби. Діти шаріються, але слухають зацікавлено.

Днями йду біля тієї ж школи. На подвір'ї батьки й діти готуються до випускного вечора. За кілька метрів помічаю Оксану. Школу закінчує її донька Елеонора. Вона сутулиться й ховає за букетом ромашок чималий живіт.

– Не понимаю, как это произошло, – червоніє Оксана. – Дочь говорит, что им с парнем презерватив в аптеке не продали. Из-за какой-то аптекаршы я в 36 лет стану бабушкой

Зараз ви читаєте новину «Лекції про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі